Agile • Ketterät menetelmät projektinhallinnassa [1/3]

Ketterät menetelmät (Agile) ovat tulleet yhä suositummiksi projektinhallinnassa

Perinteisessä projektinhallinnassa projekti nähdään jonona tehtäviä, joissa siirrytään aina seuraavaan vaiheeseen edellisen vaiheen valmistuttua. Ketterän projektinhallinnan pääajatus on, että projektissa tuotetaan toimituskelpoista materiaalia jatkuvalla syötöllä.

Yleisiä ketterän projektinhallinnan muotoja ovat Scrum ja Kanban.

Parannuksia ja lisäyskiä tehdään pala kerrallaan, jotta projekti soljuu koko ajan eteenpäin, sen sijaan, että tähdättäisiin yhteen päätepisteeseen, jonka jälkeen projekti on finaalissa. Kuhunkin toteutettavaan palaseen kerätään kulloinkin tärkeimmät työt.

Ketterien menetelmien kiistattomana hyötynä on se, että isossakin projektissa tulee tuotettua nopeasti jonkinlaista lopputuotetta. Tällöin projektin häiriintyessä tai keskeytyessäkin on onnistuttu tuottamaan jotain arvokasta, sen sijaan että aika olisi valunut täysin hukkaan.

Dilbert Agile ketterät menetelmät projektinhallinnassa

Miksi termi ”ketterä”?

Ketterän kehittämisen arvoihin kuuluu, että yksilöiden välinen kanssakäyminen laitetaan prosessien ja työkalujen yläpuolelle, toimivaa tuotetta arvostetaan enemmän kuin viimeiseen asti hiottua dokumentaatiota, asiakkaan kanssa tehtävää yhteistyötä arvostetaan yli sopimusvääntöjen ja muutoksiin pyritään vastaamaan vaikka se vaatisi alkuperäisen suunnitelman muuttamista.

Ketterä projekti ylittää yllättävät esteet, sen sijaan että painaisi vain näitä päin. Esimerkiksi ketterässä ohjelmistokehityksessä ainoa merkki onnistumisesta on julkaistu toimiva ohjelmisto tai sen osa.

Ketteryys sopii kaikille

Ketterä projektinhallinta nojaa asioiden priorisointiin ja turhan työn kitkemiseen. Vaikka Agile nähdään usein ohjelmistotalojen touhuna, sitä voi – ja kannattaa käyttää – lähestymistapana mihin tahansa projektin tai tiimin hallintaan kun halutaan tuottaa asiakkaalle maksimaalista hyötyä.

Katso parhaat projektinhallintatyökalut >>


Lue myös:

Osa 2: Scrum on ketterän projektijohtamisen muoto

Scrum on yksi ketterän projektinjohtamisen muoto. Sen pääpiirteisiin kuuluvat määrämittaiset kehitysjakso joita kutsutaan sprinteiksi.

Osa 3: Kanban on yleinen ketterän kehittämisen metodi

Kanban lienee useimmille tuttu Kanban taulunäkymästä. Näkymässä tehtäviä siirrellään vasemmalta oikealle eri vaiheiden läpi.


Kokeile nyt ketterää työkalua projektinhallintaan ilmaiseksi

Monday

Kokeile monday.comia ilmaiseksi!

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *